Eurojackpot

Ga naar website

Eurojackpot is een Europees gecoördineerde loterij. Bij Eurojackpot kies je zelf zeven getallen. Elke vrijdag is er een trekking. De jackpot kan oplopen tot 90 miljoen euro!

Speluitleg
Bij Eurojackpot kies je 5 getallen (1 tot en met 50) en 2 bonusgetallen (1 t/m 10). De jackpot begint bij 10 miljoen euro en kan oplopen tot 90 miljoen. Wanneer je alle getallen goed hebt dan win je deze jackpot. Er zijn ook andere prijzen te winnen. Deze win je vanaf drie goede getallen. Bijvoorbeeld één ‘gewoon’ getal en twee ‘bonusgetallen’. De hoogte van deze prijzen hangt af van het aantal in Europa verkochten loten.

Loten kopen
Loten voor de Eurojackpot zijn te kopen in verschillende winkels, zoals de Albert Heijn of de AKO. Het makkelijkst is het natuurlijk om de loten te kopen via de website van Eurojackpot. Eén lot kost twee euro.

Deelnemende landen
Achttien Europese landen doen mee met de Eurojackpot. Naast Nederland zijn dit de volgende landen: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Polen en Zweden.