Staatsloterij

Ga naar staatsloterij.nl

De Staatsloterij bestaat sinds 1726. Inmiddels is er een maandelijkse trekking, plus een aantal extra trekkingen. Je speelt mee door het kopen van een Staatslot, dat bestaat uit 2 letters en 5 cijfers.

De Staatsloterij is de loterij van Nederland met de grootste prijzenpot en de hoogste winkans. Onder het mom van ‘wat u ziet is wat u wint’ worden alle prijzen in de Staatsloterij vrij van kansspelbelasting uitgekeerd en doen alleen de verkochte lotnummers mee aan de trekking. De trekking van de Staatsloterij vindt altijd op de 10e van de maand plaats. Samen met de Koningsdagtrekking op 27 april, extra trekking op 1 juli, Gelukstrekking op 1 oktober en Oudejaarstrekking op 31 december. De Staatsloterij organiseert jaarlijks 16 trekkingen.

Uitslag
De trekking van de Staatsloterij vindt altijd plaats op de 10e van de maand. De uitslag wordt om 22:00 uur bekend gemaakt op een speciale pagina van de Staatsloterij. De uitslag wordt ook bekend gemaakt op Teletekstpagina 550, de telefoon, De Telegraaf en bij de verkooppunten.